Ημερομηνία - Ώρα:         -  


Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Μηχανικοί ενάντια στην Κρίση: Ενάντια στη "Φορολογική Ανακύκλωση Ακινήτων"!!!

Η απαξίωση των Μηχανικών και η ανακύκλωση ακινήτων διαμέσω εφοριών προς όφελος των Τραπεζών είναι κομμάτια του ίδιου σχεδίου. Η αναδιάρθρωση που υλοποιείται δεν είναι μόνο της οικονομίας, είναι αναδιάρθρωση του είδους του πολίτη που μέχρι τώρα ξέραμε... Ακόμη κι αν ο νέος ΦΑΠ μπλοκαριστεί σε πρώτη φάση, το σύνολο των υπόλοιπων φόρων καθώς και τα "αντισταθμιστικά" του "αυτού ως προς τα έσοδα αποτελέσματος" που θα απαιτηθούν θα κάνουν τη δουλειά!Τα βήματα ήταν τα εξής:

(1) Παράλογες αυξήσεις αντικειμενικών αξιών που φούσκωναν και την πραγματική αγορά και τον τραπεζικό δανεισμό τη δεκαετία του '90-2000.

(2) Κορεσμός της αγοράς με υπερτροφοδοσία των συναλλαγών (με εγγυήσεις όμως και δανεικά - Ποτέ με πραγματικό χρήμα).

(3) Οι Μηχανικοί και το ΤΕΕ δε μιλήσαμε γιατί έβγαιναν λεφτά...

(4) Τυχαία;;; Δεν εισπράττονται από το κράτος για κάποια χρόνια οι ΦΜΑΠ...

(5) Με την είσοδο στην κρίση: Διάλυση της αγοράς και διαμόρφωση γενικού περιβάλλοντος αδιάθετων ακινήτων και μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών χρεών! Οι κυβερνήσεις τί έκαναν; Αντί να δουν τις αδυναμίες αύξησαν τις οικονομικές υποχρεώσεις των ιδιοκτητών με το "τυράκι Νο1" της "ενεργειακής αναβάθμισης" και το "τυράκι Νο2" της "τακτοποίησης αυθαιρέτων" που στράγγιξε και τα τελευταία ίχνη μετρητού από τους κατόχους ακινήτων!

(6) Αποφασίζεται το "άνοιγμα του επαγγέλματος του μηχανικού" ως μέτρο αναδιάρθρωσης (για ένα επάγγελμα που ουδέποτε ήταν κλειστό) σε χρόνο που δε μπορούσαμε να δούμε τη θέση του μέτρου στο παζλ που σχηματίζεται (ωστόσο κάποιοι τα "σπάσαμε" με τους παλιούς πολιτικούς μας χώρους - και εντός ΤΕΕ - στη βάση αυτής της ανοχής).

(7) Οι Μηχανικοί και το ΤΕΕ δε μιλήσαμε γιατί τα μέτρα, λέγαμε, βοηθούν στοιχειωδώς την επιβίωσή μας... Παρότι βλέπαμε τον σταδιακό (ειδικά με το "τυράκι Νο2" της "τακτοποίησης αυθαιρέτων") εκφυλισμό του πραγματικού μας αντικειμένου σε "καθαρά διαδικαστική, οικονομική διεκπεραίωση εισπρακτικών μέτρων του κράτους" και παρότι διαπιστώναμε ότι επί της ουσίας δε δουλεύαμε πια στην "παραγωγή" και άρα η οικονομία του κλάδου "πέθαινε"!!!

(8) Οι αντικειμενικές που είχαν φροντίσει ήδη να της εξισώσουν με τις πραγματικές της εποχής των παχιών αγελάδων του "φουσκώματος" της αγοράς ακινήτων παρέμειναν σταθερές την ίδια στιγμή που οι πραγματικές κατακρημνίζονταν!!!

(9) Εννοείται πως οι Τράπεζες αντιδρούν με διακοπές διαρκείας σε "μαγικά νησιά", απούσες και ουσιωδώς συμβάλλουσες στην ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της αγοράς ακινήτων!

(10) Το "κερασάκι"...

... Αφού μέσω της κρίσης έχει χτυπηθεί το εισόδημα που έχει υποστεί μειώσεις του 40%, έχουν χτυπηθεί τα εισοδήματα εκ των ακινήτων αφού οι επιχειρήσεις κλείνουν ή υπολειτουργούν με ενοίκια στο 50% ή "έναντι",
... αφού οι υπέρογκοι φόροι εισοδήματος και ΕΕΤΗΔΕ των ετών της κρίσης, μαζί με το κόστος από "ενεργειακές αναβαθμίσεις" και κυρίως, το κόστος από "τακτοποιήσεις αυθαιρέτων", έχουν στραγγίξει και την τελευταία σταγόνα "αποθεματικών" των ιδιοκτητών ακινήτων (βεβαιωμένο από τις ίδιες τις Τράπεζες που... παρακολουθούν γκρινιάζοντας... ότι οι κακοί πολίτες σηκώνουν τις καταθέσεις!!!),
... αφού επιβάλλουν ταυτόχρονα φόρους ΦΜΑΠ και ΦΑΠ τριών ετών μέσα στο ίδιο επτάμηνο (!!!),
... αφού χτυπούν συνεχώς την αγορά (την εξαθλιωμένη στο 50% των αντικειμενικών) με προεξαγγελίες για φόρο υπεραξίας (στον πωλητή, δηλ. αυτόν που σκοτώνει το ακίνητό του λόγω τραγικής ανάγκης μετρητών) αντί φόρου μεταβίβασης... τρομοκρατώντας και οδηγώντας σε ακόμη πιο βεβιασμένες και υπό πανικό πωλήσεις σε εξαθλιωμένες τιμές...
... αφού απειλούν ακόμα και τώρα (κάθε τόσο) με σχέδια περί νέων αυξήσεων των αντικειμενικών αξιών, τη στιγμή που θα έπρεπε να προβαίνουν σε συνεχείς ραγδαίες μειώσεις τους, ως ελάχιστη διορθωτική προσαρμογή για τη στοιχειώδη διάσωση μιας απολύτως στρεβλής (κατ' ουσίαν νεκρής) αγοράς...

ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΕΠΙΤΥΧΕΙ" ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... έρχονται να προσδιορίσουν ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ (!!!) και (ωω! γενναιοδωρία!!!) εξαιρώντας τις ΣΤΑΝΕΣ!

-------------------------
Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια διαδικασία που ειρωνικά ονομάζουμε "Φορολογική Ανακύκλωση Ακινήτων"! Είναι ένα ιδιότυπο "πλυντήριο" όπως τα γνωστά μας "πλυντήρια χρήματος" που ξεπλένει τους τίτλους ιδιοκτησίας για να τους αποδώσει καθαρούς από διεκδικήσεις στο Τραπεζικό σύστημα! "Φορολογική Ανακύκλωση Ακινήτων" που θα εξαφανίσει όχι μόνο το ενεργειακό αποτύπωμα, αλλά και κάθε είδους αποτύπωμα του σύγχρονου Έλληνα! "Φορολογική Ανακύκλωση Ακινήτων" που θα αποκόψει βίαια την παρούσα και τις επόμενες γενιές από τη σχέση τους με την γη, τα αγαθά επ' αυτής και τελικά με την έννοια του "τόπου"!!
-------------------------

Αγαπητοί Συνάδελφοι! Καθένα από τα παραπάνω βήματα που περιγράψαμε αποτελεί βίαια πράξη διωγμού της οικονομίας του ακινήτου;;;!!!

Αν ο Μηχανικός είναι για τον ιδιοκτήτη ακινήτου περίπου ότι ο Γεωπόνος για τον αγρότη, φανταστείτε: "Τί δουλειά θα είχε ο Γεωπόνος αν δεν υπήρχε ο αγρότης και η αγροτική γη;!" και συνειδητοποιήστε ότι: "Σύντομα δεν θα υπάρχει δουλειά για τους Μηχανικούς αν δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες, ακίνητα, αγορά ακινήτων" (ακόμα μιλάμε για μοντέλα "αστικής δημοκρατίας"...)!!!

Υπάρχει πρόβλημα; ΚΑΝΕΝΑ! Το επάγγελμα έχει ανοίξει και ο κόσμος δε θα μείνει χωρίς σπίτια και το εμπόριο χωρίς επαγγελματική στέγη!

Λύσεις υπάρχουν:

Στην καλή περίπτωση για ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν τα χρωστάνε ήδη στις Τράπεζες και προκειμένου αυτοί να μην πάνε φυλακή λόγω φορολογικών χρεών, οι Τράπεζες θα δανείσουν να πληρώσουν τους φόρους τους και θα εισπράττουν την πληρωμή του φόρου/δανείου δια βίου... ενοίκιο στα σπίτια που θα διατηρούν οι "πρώην ιδιοκτήτες" την ψευδαίσθηση ότι τους ανήκουν και στυβόμενοι μπορεί στο τέλος της ζωής τους να τα αφήσουν στα παιδιά τους...

Στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες ακινήτων χρωστούν ήδη δάνεια στις Τράπεζες θα χάνουν το ακίνητο για να μην πάνε φυλακή λόγω φορολογικών χρεών... Εε, και με τόσα ξενοίκιαστα κάπου θα βρουν να ζήσουν με ενοίκιο... 

Στην περίπτωση των επαγγελματικών μισθώσεων! Εε, αυτές πρέπει να φύγουν από τους ερασιτέχνες μικρο-ιδιοκτήτες... Και ο νοών νοείτω...

Και οι Μηχανικοί;;; Κανένα πρόβλημα! Το επάγγελμα ΑΝΟΙΞΕ και άρα, όσοι θέλουν θα μπορούν να απορροφηθούν από τις μεγάλες δομές τεχνικών υπηρεσιών, ομίλων συντήρησης και εκμετάλλευσης ακινήτων, θυγατρικών των Τραπεζών που θα πρέπει να δημιουργηθούν για να διατηρούν το Τραπεζικό προϊόν "Ακίνητο" σε καλή για την αγορά κατάσταση... Όσοι δε θέλουν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ότι και τώρα τα τελευταία χρόνια... δηλαδή, σχεδόν τίποτα... 


__________ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
το ακίνητο δεν είναι μόνο ένα από τα σημαντικά πεδία δραστηριότητάς μας! Είναι ένας ισχυρός κρίκος που μας δένει με τον κόσμο, με την κοινωνία και δομεί τη σχέση μας μαζί της!

Οφείλουμε στην κοινωνία και την πατρίδα να υπερασπιστούμε όσα με τίμιο αγώνα, προσπάθειες και κόπους ολόκληρης ζωής ο κάθε συμπολίτης μας έχει εξασφαλίσει με κόπο και κόστος (στη χώρα μας) εξαιρετικά μεγαλύτερο από το όποιο κέρδος!

Αλλιώς όλοι μας θα ζήσουμε σύντομα σε ΣΤΑΝΕΣ (πραγματικές ή συμβολικές κοινωνίες-στάνες με αφεντικά-βοσκούς τις εφορίες και τις τράπεζες) οπότε, ζώντας σε ΣΤΑΝΕΣ θα εξαιρούμαστε βέβαια από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας...

__________
__________


Ελάτε μαζί μας να στηρίξουμε μέσα στο ΤΕΕ ένα ουσιαστικό στρατηγικό σχέδιο διάσωσης και ανασυγκρότησης της αγοράς ακινήτων της χώρας μας χτυπώντας στην καρδία τους τις "εσκεμμένες" στρεβλώσεις που παραπάνω περιγράψαμε!

Ελάτε να σταματήσουμε την διαδικασία "φορολογικής ανακύκλωσης ακινήτων" που συντελείται ερήμην του λαού, στη χώρα μας!

Ελάτε να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία που πλήττεται!!

Ελάτε να αποκαταστήσουμε το κύρος των Ελλήνων Μηχανικών!!!"ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!"
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ - 24.11.2013

Αγώνας καλός κ' αγαθός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου